Biowitalność w jedzeniu_25.01.2017 Front

#2 Studio Sante – byłam i polecam

Od jakiegoś czasu regularnie odwiedzam Studio Sante – Uzdrowisko Miejskie, w którym prócz kompleksu saunowego mam do dyspozycji basen, jacuzzi, cudowne bistro z bardzo dobrym i zdrowym jedzeniem bazującym na produktach Sante. Dziś kilka słów o filozofii tego miejsca, z którą stoi magiczne słowo witalność …

Studio Sante – zacznijmy od początku

Artur Świerżewski, szef kuchni, Sante, Biowitalność w jedzeniu
Pewnie każda z Was zetknęła się z produktami marki Sante, która tworząc je, podąża za najnowszymi odkryciami naukowymi i wytycza nowe trendy żywieniowe. Odznaczają się one wysoką bioenergią, dzięki czemu podwyższają potencjał energetyczny człowieka. Surowce dobierane są ze sprawdzonych źródeł. Firma kontroluje poziom biowitalności surowców i gotowych wyrobów poprzez korzystanie z najnowszych osiągnięciach biofizyki, wedle których światło jako fala elektromagnetyczna i zarazem strumień fotonów ma ogromny wpływ na jakość żywności, a przez to na organizm człowieka. Brzmi to może niezrozumiale, przynajmniej ja musiałam długo się zastanawiać o co marce chodzi, ale w skrócie można stwierdzić, że pokarm jest informacją, a jego jakość objawia się w zdolności do usuwania z organizmu entropii (nieporządku) i wprowadzaniu negentropii (porządku). Idealny pokarm działa przede wszystkim jako transformator brakujących częstotliwości elektromagnetycznych. Z danych eksperymentalnych wynika, że składniki nienaturalne zakłócają pole biofotonów, desynchronizując je i obniżając zdolność do wprowadzania porządku w organizmie. Z tego powodu firma Sante świadomie dobiera surowce o potwierdzonej pod tym kątem jakości, a także rezygnuje ze sztucznych składników. Jej wizytówką są produkty stworzone w 100% ze składników pochodzenia, będących źródłem korzystnych częstotliwości.

Biowitalność a jakość żywności

Studio Sante Basen

Jakość pokarmów znajduje odzwierciedlenie w emitowanej przez nie bioenergii, którą można zmierzyć, stosując międzynarodową skalę André Bovisa. Pokarm, którego biowitalność wynosi więcej niż 6500 Bv (jednostek Bovisa) oddziałuje korzystnie na człowieka. Najwyższą biowitalność mają dziko żyjące rośliny o długim okresie wegetacji, czyli warzywa, owoce, zboża i orzechy – podstawowe surowce stosowane przez Sante. Podwyższają one potencjał energetyczny człowieka oraz zdolność do radzenia sobie z pokarmem o niskiej biowitalności. Z danych eksperymentalnych wynika, że wszelkie składniki nienaturalne zakłócają te korzystne właściwości żywności.
Dlatego też Sante stosuje podczas produkcji Wodę Ożywioną – poddaną technice granderyzacji, która przywraca jej naturalne właściwości regenerujące i podwyższa biowitalność produktów. Produkty wytworzone na bazie Wody Ożywionej są smaczniejsze i zachowują naturalnie dłużej świeżość. Woda ta jest także dostępna bezpłatnie do picie dla klientów Studio Sante Uzdrowiska Miejskiego – uwierzcie mi, że jest przepyszna!

Studio Sante Ganbanyoku

I tak po każdej wizycie w tym miejscu czuję się jakbym miała 27 lat. 🙂 Zwłaszcza japońska sauna jest moim ukochanym centrum skupienia w strefie SPA & Wellness. Poziom bioenergii wszystkich saun, basenów i wypoczywalni jest regularnie mierzony i wynosi (w zależności od miejsca) od 7100 do 9800 Bv (w skali do 10 000). Wysokie parametry energetyczne w Studio Sante są efektem przemyślanego projektu prozdrowotnego, który zauważycie już po pierwszej wizycie.

Ciekawa jestem kto z Was już został fanem Uzdrowiska Miejskiego Studio Sante. 🙂

AboutBS

Komentarze Facebook:

  • Monika Barańska

    Sauna niestety nie dla mnie, ale basen, jacuzzi i oczywiście jedzenie jak najbardziej. W kwietniu kończę 25 lat 😉 Wydaje mi się, że sama zrobię sobie taki urodzinowy prezent i wybiore się na weekend ❤❤❤

    • Ewa Żmuda-jankowska

      Moniczko, zabierz Przyjaciółkę i gwarantuję CI, że miło spędzicie czas na basenie, w jacuzzi czy na masażu 🙂