akpa20161018_sokolowska_signature_jk_4032

Jesienne smaki Anity Sokołowskiej w restauracji Signature

Uwielbiam dobrą kuchnię i fuzję smaków na talerzu, dlatego, chyba, Joasia Wasiuk z agencji The Public, z którą znam się już całkiem długo, postanowiła zaprosić mnie do udziału w wyjątkowej kolacji w restauracji Signature. Wyjątkowa, ponieważ w menu jesiennym pojawiła się nowa propozycja stworzona przez Anitę Sokołowską i Szefa Kuchni Signature Wojciecha Kiliana.

Spotkanie było bardzo kameralne, ale dla mnie to cudowna okazja, by w końcu porozmawiać z ludźmi, których nie widziałam całe wielki! Wśród zaproszonych gości pojawili się przedstawiciele mediów – Joanna Mroczkowska, blogosfery – Małgosia Boy oraz przyjaciele Anity Sokołowskiej i Signature Restaurant, wśród nich : Edyta Pazura, Anna Dec, Monika Mrozowska, Anna Puślecka, Tomasz Ciachorowski, Tomasz Dedek, Różena Opalińska, a także Serafin Andrzejak.


Jesień na talerzu w Signature

Gdy już wiecie, z kim celebrowałam smaki na talerzu opowiem Wam o menu. Czterodaniowa kolacja degustacyjna zdominowana była przez danie stworzone przez Anitę i Wojciecha – czyli jesiotra, cannelloni z borowikiem i kasztanami oraz dynia z grzybami shimeji i figami. Propozycja przypadnie do gustu tym z Was, którzy lubią smaki delikatne i oryginalnie podane.

Przypomnę Wam, że jest to kolejna – po Małgorzacie Sosze – kooperacja Signature z gwiazdą przy tworzeniu menu. Liczę na to, że po dwóch znakomitych aktorkach Marcin Mazur, który jest ojcem chrzestnym pomysłu i Dyrektorem Zarządzającym spółką, pomyśli o wprowadzeniu tu męskiego nazwiska … 🙂

psx_20161020_125834

akpa20161018_sokolowska_signature_jk_4529
akpa20161018_sokolowska_signature_jk_4054

AboutBS

Komentarze Facebook:

  • Olga K.

    bylismy z mężem w wakacje na ogródku Signature, wieczór wspominam miło, a jeszcze milej obsługę – zwłaszcza takiego niskiego Pana, chyba szefa kelnerów – łysy, więc chcę go pozdrowić i podziękować za dobór wina do kolacji – na pewno pojawimy się tam w najbliższym czasie.

    pozdrawiam

    • haha, jak to czyta Pan Marcin Mazur to na pewno go pochwali Olga 🙂

  • Monika Barańska

    Moja mama byłaby zachwycona bo bardzo lubi Panią Anitę 🙂 Idealna propozycja na spędzenie wieczoru, pyszne jedzenie i świetne towarzystwo. Buziaki :*

    • oj no widzisz, aż szkoda, że tym razem nie miałam dla Was zaproszeń na premierową kolację z twórczynią nowego dania głównego :/

  • JW

    Cud, miód, malina – przepyszne to danie Anity 🙂